fredag 8 september 2017

Vecka 36

Under veckan som gått så har vi gått framåt i matematiken och jobbat med addition och subtraktion av ental och tiotal. Något som jag tyckte att de flesta fixade riktigt bra! Vi har fortsatt prata om fåglar i NO, och kommer att avsluta temat genom att ha uteskola nästa veckas tisdag. Då går vi ut till blåbärsskogen för att se vilka fåglar vi kan upptäcka!

Även den här veckan har vi hunnit med lite uteskola, då vi i SO:n gick en tipspromenad i Hjorthagen och funderade på vad som är rättvist eller orättvist. En frågeställning som eleverna bland annat skulle fundera på var "Vissa elever får gå till speciallärare men inte du. Du behöver egentligen ingen extra hjälp, men vill gärna också gå". Det blev några riktigt bra diskussioner!

Redo för ännu en omgång uteskola!

Eleverna har också varit och simmat för första gången i år, vilket gick bra. Nytt för den här veckan är också att vi började använda datorerna, och vi har jobbat med bl.a. avskrivning, mattespel och Feelings i engelskan. Eleverna skulle ta bilder av sig själva och sedan sätta till en pratbubbla, där de berättar om de är trötta, arga, ledsna eller glada.

Här är några av frökens bidrag. Kan ni gissa er till vilka känslor det handlar om? ;)

För övrigt vill jag passa på och tacka er föräldrar för alla fina föräldraläxor jag har fått in. Det har varit väldigt roligt att få läsa om er syn på era barn, och föräldraläxorna har gett mig en större förståelse för hur era barn fungerar.

De flesta elever har även nu tagit med sig sin klasskudde. Klasskuddarna är väldigt uppskattade i klassen och används till att mysa med, sitta på eller ha som liggunderlag vid tystläsning. Mys deluxe!


Hoppas ni alla har en fin helg!

Kram! 
Cindy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar