fredag 1 september 2017

Vecka 35

Hej på er!

Nu är vi i pingvinklassen igång på allvar, och under fredagens veckoreflektion hade vi en hel del mer att skriva om än förra veckan. Veckoreflektionerna går ut på att vi skriver ner tankekartor med ord om veckan som varit, vilka eleverna sedan utgår från när de skriver meningar om veckan. Efteråt får de rita en bild till. I torsdags hade eleverna sin första diktamen, och tro det eller ej: alla elever hade fulla poäng! Hurra!


Veckoreflektioner på gång!

I matematiken har vi fortsatt med att repetera addition och subtraktion, och vi har även övergått till tal mellan 0 och 100. Eleverna har fått jobba med egna 100-tavlor och vi har även lekt mattelekar utomhus för att befästa kunskapen. Det gillade alla elever!

Ida och 100-talstavlan

Förutom allt detta så har vi även fortsatt fundera på hur man är när man är en bra kompis och jobbat med gruppövningar kring detta. I NO har vi jobbat kring våra vanligaste fåglar och lärt oss om skillnaden på några flytt- och stannfåglar. 

Eleverna har även fått börja jobba i sina Äppel/Päppel-böcker, som är ett extra material i klassen som eleverna jobbar med. Böckerna hjälper till med att bl.a. öka elevernas läsförståelse. Vi har även varit många rundor till skolbiblioteket, var eleverna har lånat och läst böcker i snabb takt. Något som är roligt är att favoriten verkar för många vara faktaböcker!


Intressanta diskussioner kring rymden

Något som även är nytt för den här veckan är att vår klassmaskot Bertel har fått följa med hem till en elev. Idag blev det Inez som fick ta hem Bertel! Bertel kommer varje fredag att få följa med en ny elev hem. Eleven ska sen skriva i Bertels dagbok om vad hen och Bertel har hittat på under helgen. Dagboksinlägget läses upp på måndag morgon så att de andra eleverna får ta del av Bertels helg.

Bertel väntade spänt på vem han ska få följa med hem!

Ha en fin helg allihopa!

Kram, Cindy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar