måndag 14 maj 2018

Veckorna efter påsk i Pingvinerna

Hej på er! Nu är det dags att uppdatera er lite igen vad som har varit på gång i Pingvinerna under den senaste tiden 😊




Vi har jobbat en hel del kring alfabetet, meningsuppbyggnader och vokaler/konsonanter. På bilderna ser ni eleverna göra "Karusellen", där de vid varje bord får en hög med grejer som de ska ordna i alfabetisk ordning. Innan man byter bord ska man blanda om sakerna lite, så att nästa grupp också får ta samma utmaning. Väldigt uppskattat bland eleverna! Dock svårt att veta om vissa prylar ska gå under Fågel eller Lunnefågel, osv. 😉


Eleverna har även jobbat med förkortningar, något som var helt nytt för dem!


Vi har även avslutat rymdtemat i SO, och därmed börjat jobba med ämnet religion. Vi jobbar kring de abrahamitiska religionerna (kristendom, judendom, islam) och eleverna ska vet lite om varje religions symbol, heliga plats, heliga bok, högtider och några berättelser. På bilden ser ni förklaringen till hur de tre religionerna delades upp från Abraham!


Vi har även blivit bjudna på bio i Biohuset i Mariefred. Vi gick tillsammans med Isbjörnarna, Örnarna och Ugglorna och kollade på "Oskars Amerika", en film som eleverna hade väldigt delade åsikter om. Filmen var på norska, men eleverna hängde ändå bra med i handlingen!



Ett annat omtyckt event var när vi var i Lottenlund och plockade skräp tillsammans med Isbjörnarna. Det blev nästan mer som en skattjakt, och eleverna var förvånade över hur mycket skräp som slängdes i naturen överallt. Vi fick ihop många påsar tillsammans och eleverna höll sig duktigt till reglerna :)

Mer uppdatering nästa vecka!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar